Séta a házban

A József Attila Művelődési Ház 2007-es felújítása nyomán megújult külsővel és beltéri helyiségeivel várja a látogatókat. Az előtérben található a névadó József Attila bronz domborműve, mely Varga Éva Dunaharasztin született Munkácsy-díjas szobrász alkotása. Az emléktáblát Dunaharaszti Város Önkormányzata állíttatta a költő születésének 100-dik évfordulójára.

A 300 főt befogadó nagyterem alkalmas színházi előadások, konferenciák, bálok, esküvők és egyéb közösségi rendezvények lebonyolítására:

A büféhelyiség időszakosan tart nyitva, igény szerint ellátva a vendéglátói szolgáltatást. 20-25 fő befogadására alkalmas:

A klubterem az egyik legtöbbet igénybe vett helyiség:


A helyiség falain helyi művészek alkotásai, illetve a Norvégiába elszármazott Eke József nagyméretű faliképe láthatók.

A 25 fő befogadására alkalmas tanterem tanfolyamok, értekezletek, kisebb továbbképzések részére alkalmas:

Állandó használói az Alkotók Dunaharaszti Egyesülete, a Haraszti Foltvarázslók, a DMTK sakkozói, valamint a gépkocsivezetői tanfolyam résztvevői. A Dunaharaszti Gazdakör, valamint a falugazdász is itt végzi szolgáltató tevékenységét.

Az udvari virágoskert és a gesztenyefák lombjainak szép környezete lehetőséget nyújt bálok, vagy esküvők alkalmával az udvaron pihenni, hűsölni. A terület szabadtéri rendezvények tartására is alkalmas, bár a közeli vasútállomás zajossága ezt zavarhatja.